Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

Η ΡΩΜΑΝΙΑΝ ΚΙ ΑΝ ΠΕΡΑΣΕΝ, ΑΝΘΕΙ ΚΑΙ ΦΕΡΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟ.........

Γράφει η Δέσποινα Λαζαρίδου

Λαός που ξεχνά την ιστορία του είναι καταδικασμένος να την ξαναζήσει, όπως επίσης και λαός που ξεχνά την ιστορία του είναι καταδικασμένος να αφανιστεί.

Επειδή στόχος μας είναι να θυμούνται οι παλαιότεροι και να μαθαίνουν οι νεώτεροι, μια μικρή αναδρομή στην ιστορία του μαρτυρικού Πόντου και των αλύτρωτων και αλησμόνητων πατρίδων. Και έχει πολλές αλύτρωτες πατρίδες η Ελλάδα μας. Πατρίδες όπου ποτίστηκαν με αίμα ελληνικό. Το αίμα αυτό μας καλεί. Ζητά δικαίωση.

Η Μικρά Ασία και ο Πόντος, δύο περιοχές που αποικήθηκαν από την αρχαία ακόμα εποχή, μεγαλούργησαν κατά την ρωμαϊκή – Βυζαντινή εποχή, επιβίωσαν κατά την καταραμένη Τουρκοκρατία, ζήτησαν να αναπνεύσουν τον αέρα της λευτεριάς, όπως και η μάνα Ελλάδα. Επεθύμησαν να ενωθούν στον κορμό της μητέρας πατρίδας.
Όμως, οι προδότες πολλοί. Δεν ήθελαν την λευτεριά μας. Δεν ήθελαν την Ελληνική Ψυχή στο αρχαίο της το κάλλος. Παρέδωσαν στην σφαγή χιλιάδες Έλληνες του Πόντου και της Μικράς Ασίας. Στα στρατόπεδα συγκεντρώσεως στα βάθη της Ανατολίας, μηχανοραφία του Γερμανού Schneider και εκτέλεση των βρωμερών Μογγόλων, άφησαν την τελευταία τους πνοή, χιλιάδες Έλληνες. Οι πιό δυνατοί, οι πιό ρωμαλαίοι καθώς και πολλές γυναίκες, πουλήθηκαν στα σκλαβοπάζαρα της Ασίας.

Και φτάνουμε στο 1922 όπου πόντιοι αντάρτες, με επιστολές τους καλούν τον προδότη Ελευθέριο Βενιζέλο,  να ενισχύσει το ελληνικό στράτευμα και να κατέβουν τα άτακτα σώματα των ποντίων ανταρτών να τρέψουν τα στρατεύματα σε φυγή. Οι επιστολές αυτές καταλήξανε στο βάθος του ντουλαπιού. Σαν να μην υπήρξαν ποτέ. Οι Έλληνες του Πόντου και της Μικράς Ασίας διώχνονται πλέον από τις πατροπαράδοτες εστίες τους. Αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα προαιώνια ελληνικά εδάφη. Οι „σύμμαχοι“ του Βενιζέλου, στέκονται ασυγκίνητοι μπροστά στο δράμα που ξετυλίγεται στο λιμάνι της Σμύρνης. Εγκληματίες και αυτοί. Συνεργοί στην μεγάλη γενοκτονία των Ελλήνων. Οι Εβραίοι, ο προαιώνιος εχθρός του Ελληνισμού, συνεργάζονται με τους Μογγόλους και καταδίδουν οτιδήποτε ελληνικό. Να μην μείνει Έλληνας εκεί. Να φύγουν οι Έλληνες.

Δεκαετίες τώρα θρηνούμε τους παππούδες μας. Θρηνούμε για τις τόσο άδικα χαμένες Πατρίδες. Και φτάνουμε σήμερα, με τους ανθέλληνες πολιτικούς, τα εβραιογενή αποβράσματα, να χτίζουμε πλατείες και να επευφημούμε τον σφαγέα τον Ελλήνων Μουσταφά Κεμάλ. Να ψηφίζουμε εβραίους και τουρκόσπορους βουλευτές, που απαξιώνουν την γενοκτονία, μιλώντας για συνωστισμούς και ότι άλλη ηλιθιότητα περνά από το άδειο τους κεφάλι. Ναι για τον Μπουτάρη μιλάω, δήμαρχο Θεσσαλονίκης και για τους τιποτένιους βουλευτές τύπου Ρεπούση και Φίλη. Για αυτά τα αποβράσματα κάνω λόγο.


Έλληνες!! Το αίμα το προγόνων μας ζητά δικαίωση. Ζητά εκδίκηση. Οι ψυχές τους δεν ηρεμούν, όσο η γη μας καταπατείται από βάρβαρους. Ας ενωθούμε λοιπόν, ας γίνουμε μια γροθιά για να αποτρέψουμε και άλλες γενοκτονίες Ελλήνων, για να μην κλάψουμε για άλλες χαμένες και αλησμόνητες Πατρίδες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου